top of page
  • Foto van schrijverFleur

TIPS VOOR EEN GEZONDE SPIJSVERTERING

Het is ontzettend belangrijk om een goed immuunsysteem op te bouwen, tegenwoordig al helemaal. En wist je dat een goed immuunsysteem begint met een goede spijsvertering?! Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet om je spijsvertering zo goed mogelijk te laten werken!Veel mensen weten dat een gezonde spijsvertering erg belangrijk is, want gezonde darmen betekent een gezond lijf. Je spijsvertering bevat een verzameling van miljarden verschillende bacteriën (probiotica) die er hard voor werken om jou gezonder te maken. Iedere soort doet iets anders en prefereert ander eten. Je hebt deze verschillende bacteriën nodig om je spijsvertering in balans te kunnen houden. Hoe meer diversiteit aan bacteriën, hoe beter de gezondheid. Probeer daarom de volgende ingrediënten in je dagelijkse maaltijden te verwerken om zo een gezonde spijsvertering te krijgen:


1. YOGHURT

Yoghurt is een uitstekende bron van goede bacteriën ook wel probiotica genoemd. Het is wel belangrijk dat je de goede soort yoghurt hebt, niet de yoghurt met verschillende smaken die allemaal toegevoegde suikers bevatten maar eerder de suikervrije volle yoghurt. TIP: Probeer eens onze Warm Berry Yoghurt Pot ;)


2. GROENTES, PEULVRUCHTEN & BONEN

Groente en fruit zijn de beste voedingsbronnen voor gezonde microbiota. Dit komt omdat ze veel vezels bevatten. Het lichaam heeft bacteriën nodig om de vezels af te breken en dit stimuleert de natuurlijke groei van bacteriën in je spijsvertering. De volgende bronnen van vezels zijn goed voor je: bonen, peulvruchten, broccoli, kikkererwten, linzen & granen.


3. ZUURDESEM

Zuurdesem wordt gemaakt door het deeg te laten fermenteren, dit maakt het makkelijker te verteren dan gewoon brood en het laat energie langzamer los.


4. AMANDELEN

Amandelen staan bekend om hun goede probiotische eigenschappen. Ze zijn hoog in vezels & volgeladen met vetzuren & polyfenolen wat het dé ultieme snack maakt voor je spijsvertering. Voel je je overdag een beetje hongerig of heb je zin in een kleine snack, pak een handvol amandelen! Oh en.. onze Almond Porridge Pot is een goede bron van deze bijzondere noot!


5. GEMBER

Verse gember kan helpen bij het produceren van maagzuur dat weer de spijsvertering helpt om voedsel te blijven verplaatsen. Het toevoegen van gember aan je dagelijkse maaltijden en drankjes is erg gemakkelijk. Je kunt het in soepen, stoofpotten of smoothies verwerken. Verse gember thee is ook altijd erg goed en bovendien erg lekker!63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page