top of page
  • ssmit525

GEZONDHEIDSVOORDELEN VAN ONZE POPULAIRSTE FRUITSOORTEN!

Bij Kauai zijn wij dol op fruit. Het kan dienen als een natuurlijke suikervervanger in smoothies of ontbijtgerechten, zoals bananen of aardbeien. En de meeste soorten fruit bevatten vaak ook veel vitaminen en de juiste voedingsstoffen - ideaal dus om veel mee te werken! Én, als je het ons vraagt is fruit bovenal ook heel erg lekker ;)

Bananen

Banaan is een echte favoriet bij Kauai. We gebruiken banaan in een groot deel van onze all-day breakfast items én smoothies. Niet zo gek ook, want bananen kunnen uitstekend dienen als natuurlijke suikervervangers - don't we all need a litlle sweetness in our lives?


Er is bijna geen ander fruitsoort zo rijk aan vitamine B6 als een banaan. Vitamine B6 kan helpen bij het in balans houden van suiker en het stimuleren van spijsvertering. Daarnaast bevat een banaan veel vezels en zijn ze rijk aan kalium en mangaan - dit is goed voor je huid, gezondheid van je hart en bloeddruk.


En heb kom je wat energie te kort (na het sporten bijvoorbeeld) of wil je juist een energieboost voordat je gaat sporten? Ook dan is een banaan ideaal - bananen zijn namelijk een geweldige energiebron!


Aardbeien

Het is bijna onmogelijk om niet van deze prachtige, zoete vrucht te houden! Onze Strawberry Stinger Smoothie - waar aardbei het hoofdingrediënt is - is dan ook al jaren ene favoriet voor velen en nu ook zelfs op het kids menu te bestellen!.


Naast dat een aardbei heerlijk van smaak is, staat deze fruitsoort ook bekend om zijn hoge vitamine C waarde. Vitamine C is gunstig voor het immuunsysteem, maar helpt ook bij de productie van collageen waardoor de huid soepel en gezond blijft. Verder helpen aardbeien het hart gezond te houden (door de hoge hoeveelheid antioxidanten) en stimuleren ze een goede hersenfunctie. Ook niet onbelangrijk: aardbeien zijn heel laag in calorieën!

Blauwe bessen

Blauwe bessen zijn altijd een goed idee! Ze zitten vol met gezonde antioxidanten: er wordt zelfs gezegd dat blauwe bessen de meeste antioxidanten bevatten van al het veelgebruikte groente en fruit. Om op de lange termijn hart- en vaatziekten zoveel mogelijk te voorkomen, zijn antioxidanten heel belangrijk voor je lichaam. Zij zorgen namelijk voor de verwijdering van agressieve stoffen die hart- en vaatziekten op de lange termijn kunnen veroorzaken. Heel fijn dus!


Net als aardbeien, bevatten ook blauwe bessen maar weinig calorieën en juist wel veel voedingsstoffen! Blauwe bessen zitten niet alleen vol met antioxidanten, maar zijn ook rijk aan vitamine C, vitamine K en mangaan. Vitamine K is misschien niet zo'n bekende, maar wel heel belangrijk. Deze vitamine zorgt ervoor dat je kalkhuishouding in balans blijft.


Ananas

Bij ananas moet je misschien denken aan een zonnige, tropische bestemming, maar bij Kauai kan je het hele jaar door van deze vrucht genieten. Zo vind je ananas onder andere terug in de All The Greens, C-breeze en Blue View smoothie maar ook in onze Breakfast Bowl.


Ananas is met name rijk aan de welbekende vitamine C, maar ook kalium en mangaan vind je terug in deze tropische vrucht. Kalium is belangrijk voor de gezondheid van je hart en heeft een bloeddrukverlagende werking. Mangaan zorgt voor het behoudt van sterke botten en bindweefsel en heeft positieve invloed op je stofwisseling.

Mango

Naast dat deze vrucht super lekker is, kleven er ook genoeg gezondheidsvoordelen aan een mango! Mango's zitten namelijk boordevol vitaminen: vooral vitamine A, B6 en C, maar ook foliumzuur en de mineralen calcium, ijzer en magnesium. Wist je dat de vitamine A in een mango ook bevorderend werkt voor de gezondheid van je ogen?


Daarbij zitten mango's vol voedingsvezels. Dat betekent het eten van een mango voor een voller gevoel zorgt voor langere tijd en dus kan helpen bij het afvallen! En hoewel je het misschien niet zo snel verwacht, bevat een mango maar weinig calorieën ten opzichte van de voedingsstoffen die de vrucht levert. Kom maar door met de Mango Lassi Smoothie!
29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

FOOD WASTE

Comentários


bottom of page