top of page
 • ssmit525

BUT FIRST... JUICE

Het lijkt een echte trend - juicing. Niet zo gek ook, want het drinken van zo'n heerlijk vers sapje kan tot vele voordelen voor je gezondheid leiden. En laten we juist dít bij Kauai nou heel belangrijk vinden. In onze blog lichten we de voordelen van het drinken van juices en onze eigen raw juices toe.De voordelen op een rijtje

 1. Het drinken van verse fruit- en groentesappen zorgt ervoor dat je in één keer een goede lading groente en fruit binnenkrijgt. Ideaal als aanvulling op je dagelijkse voeding en daarbij gemakkelijk om mee te nemen naar werk, sport of andere dagelijkse activiteiten.

 2. Voedingsstoffen uit een juice worden sneller in je lichaam opgenomen doordat de onoplosbare vezels uit het sap zijn verwijderd. Daardoor hoeft je lichaam nog maar weinig moeite te doen en komen de voedingsstoffen dus snel in je bloedbaan terecht!

 3. De juiste sappen kunnen jouw immuunsysteem ondersteunen doordat ze vaak vol zitten met vitamines en mineralen. Door regelmatig een van onze raw juices te drinken, kan je tekorten dus voorkomen. Daarbij kunnen sommige vitamines en mineralen de sappen ook dienen als antioxidanten en daarmee ook het immuunsysteem ondersteunen, dit is vaak het geval bij sappen die gember of kurkuma bevatten zoals onze Turmeric Heaven en Floo Juice. Zo kan een sterke antioxidant het lichaam helpen beschermen tegen stoffen, vrije radicalen, die schade kunnen aanrichten aan weefsel en cellen.

 4. Ook zou het drinken van juices kunnen helpen bij het afvallen. Vervang je bijvoorbeeld één maaltijd per dag door een juice, dan kan dit gewichtsverlies bevorderen. Wel is het hierbij van belang dat er niet te veel fruit in het sap zit, maar dat het merendeels uit groenten bestaat. Op deze manier bevat het sapje namelijk maar weinig calorieën en suiker, maar wél lekker veel vitaminen en mineralen.

Let op: Bovenstaande gaat natuurlijk niet op voor alle (verse) sappen. Een sapje dat te veel fruit bevat - denk aan appelsap of sinaasappelsap - kan namelijk net zo slecht voor je zijn als een blikje frisdrank. Voldoende groenten en zo min mogelijk fruit in een sapje is dus wel een must!Kauai's Raw Juices

Benieuwd geworden naar onze sappen? Neem dan eens een kijkje op deze pagina. Bij Kauai hebben wij verschillende raw juices én health shots in het assortiment. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje:

 • Lemon Cucumber Cooler: bleekselderij, komkommer, appel, ananas, munt & citroen

 • Turmeric Heaven: gele paprika, wortel, appel, sinaasappel, gember & kurkuma

 • Heart Beet: rode biet, appel, komkommer, citroen, munt

 • Floo Juice: sinaasappel, wortel, gember, citroen, cayennepeper

 • Daily Greens: komkommer, selderij, spinazie, appel, chiazaad

 • Ginger Shot: gember

 • Floo Shot: gember, citroen, cayennepeper, honing

Dus.. zin gekregen in een sapje? ;)

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

FOOD WASTE

Comments


bottom of page