top of page
  • ssmit525

5 VOEDINGSMIDDELEN VOOR EEN VERZADIGD GEVOEL

Net gegeten en gelijk daarna weer honger? Dat kan anders! Wist je dat er bepaalde voedingsmiddelen zijn die zorgen voor een verzadigd gevoel voor langere tijd? Wij hebben een aantal van deze voedingsmiddelen voor je op een rijtje gezet. Enne.. Bij Kauai hebben wij deze voedingsmiddelen natuurlijk ook in verschillende gerechten verwerkt. 😉


1. Eieren

Deze ligt misschien voor de hand, maar eieren zijn zeer eiwitrijk en daarmee hét ideale voedingsmiddel om voor een verzadigd gevoel te zorgen. Dit heeft er mee te maken dat jouw lichaam redelijk wat tijd nodig heeft om eiwitten te verteren, veel meer tijd dan dat je lichaam nodig heeft voor suikers bijvoorbeeld. Daarbij bevat een ei maar heel weinig calorieën: win-win dus!


Ben jij gek op eieren? Ga dan voor onze Salmon Protein of Sunrise Wrap met scrambled eggs of de Sliced Avo & Poached Eggs met een gepocheerd ei.


2. Zuivelproducten

Om nog even door te gaan op het ‘eiwit-onderwerp’ – wist je dat Griekse yoghurt en kwark ook een goede keuze zijn om voor langere tijd een verzadigd gevoel te behouden? Deze zuivelproducten zijn namelijk ook zeer eiwitrijk en vind je bijvoorbeeld terug in onze Peanut Butter Oats en Breakfast Bowl.


3. Havermout

Wil je een goede start van de dag hebben en voor langere tijd een verzadigd gevoel behouden? Begin de dag dan met haver! De vezels in haver kunnen namelijk veel vocht absorberen, waardoor ze in je maag uitzetten. Zo ben je voor de rest van de ochtend gevuld.


Zin in een haverontbijtje? Dan kan je de dag gerust starten bij Kauai. Je vindt haver onder andere terug in onze Peanut Butter Oats en Power Oats.


4. Peulvruchten

Peulvruchten zoals linzen, bonen en erwten zitten vol met vezels en eiwitten en zijn daarom ook een perfecte toevoeging bij het maken van een goed vullende maaltijd. Uiteraard vind je peulvruchten ook in verschillende gerechten van Kauai terug: Plant Power Wrap en Salad Bowl en Plant Thai Curry.


5. Noten & Zaden

Wist je dat noten en zaden vol zitten met vezels en dus direct kunnen zorgen voor een vol gevoel, denk bijvoorbeeld aan amandelen, pinda’s, chiazaad of lijnzaad. Het fijne aan noten en zaden is dat je ze gemakkelijk overal doorheen kunt gooien. Bij Kauai vind je ze bijvoorbeeld terug in de Power Oats, Breakfast Bowl, Acai Smoothie Bowl, Peanut Butter Berry Smoothie Bowl, Plant Power en (Plant) Thai Crunch.


Een laatste tip die uiteraard niet kan ontbreken in dit rijtje is water. Begin je trek te krijgen? Dan kan het wel eens helpen om een glas water te drinken en te kijken of het ‘hongergevoel’ weggaat. Jouw lichaam kan een honger- en dorstgevoel namelijk wel eens met elkaar verwarren!


40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

FOOD WASTE

Kommentare


bottom of page