top of page
  • ssmit525

FOOD WASTE

Wist je dat gemiddeld meer dan een derde van al het eten wordt verspild en dat voedselverspilling ook een van de oorzaken is voor het uitstoten van broeikasgassen? Genoeg redenen dus om voedselverspilling met z’n allen tegen te gaan. Daar draagt Kauai natuurlijk graag een steentje aan bij! In deze blog lichten we kort toe hoe wij food waste tegengaan.Optimaal gebruik maken van het product

Bij Kauai gebruiken wij alles van het product, zodat er zo min mogelijk van een ingrediënt verloren gaat. Waar de meeste mensen bijvoorbeeld enkel de roosjes van een broccoli eten en de stam weggooien, maken wij graag gebruik van het gehele product. Wist je dat de stam van een broccoli vol zit met gezonde vitamines en mineralen? Zonde om weg te gooien dus!


De Clique

Alle verschillende stromen worden bij Kauai gescheiden ingezameld. Dit doen we middels een samenwerking met De Clique. Door onze verschillende stromen bij de bron van het afval te scheiden – en niet zomaar weg te gooien – zijn ze te gebruiken als grondstof voor nieuwe voedselproducten. Een groot gedeelte van het afval bevat namelijk nog waardevolle nutriënten. De verschillende stromen die wij voor De Clique inzamelen zijn:


1. Koffiedik, hierop kunnen bijvoorbeeld oesterzwammen worden gekweekt

2. Biowaste, om te kunnen composteren

3. Plastic, metaal, drinkpakken

4. Karton

5. Glas


Too Good To Go

Ook bij Kauai komt het wel eens voor dat we een product niet helemaal op de juiste manier hebben gemaakt of dat er producten overblijven uit onze grab & go koeling. Om er voor te zorgen dat wij nooit eten weg hoeven te gooien, zijn wij een samenwerking gestart met Too Good To Go. Dit platform geeft Kauai en vele andere ondernemers de mogelijkheid om producten die aan het eind van de dag overblijven, aan te bieden tegen een kleine prijs. Win-win dus!


Interesse in Too Good To Go maaltijd van Kauai? Wij bieden regelmatig een Ontbijtbox of Magic Box (diner) aan via de Too Good To Go App.Precies genoeg

Hoe zonde is het als je een maaltijd krijgt waarvan je veel te veel overhoudt of niet genoeg aan hebt?! Bij Kauai werken wij daarom met speciale maatlepels, zo kunnen wij precies zien hoeveel er van elk ingrediënt in de maaltijd gaat. Daarbij proberen wij de portionering altijd zo goed mogelijk in te schatten, zodat je precies genoeg eet en niet te veel of te weinig.


Hopelijk hebben wij je een stukje bewuster gemaakt van wat er bij ons achter en voor de schermen gebeurt. En heb je nog vragen? Dan staat ons personeel in de winkel ook altijd klaar voor een verdere toelichting!

24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page