top of page
  • Foto van schrijverFleur

SUPER SUPERFOODS: HENNEPZADEN

Je hebt vast wel eens gehoord van hennepzaden.. Deze kleine zaadjes komen van de snelgroeiende variaties van de Cannabis plant, maar don't worry, deze zaadjes bevatten niet de werkende stof THC die in Marijuana zit! De zaadjes zijn rijk in nutriënten, ze zijn veelzijdig te gebruiken & ze zijn een 100% een superfood!


Je vindt deze super zaadjes onder anderen in onze Nature's Protein Smoothie, All The Greens Smoothie en op de Sliced Avo Toast!

Een gezonde lunch in het park van Kauai Utrecht.

Wat maakt deze zaadjes zo speciaal?


- Hennepzaden zitten boordevol proteïne, welke aminozuren bevatten – deze helpen met verzadigingsgevoel en verzorgen de bouwstenen voor spiergroei. Omdat de zaadjes aminozuren bevatten zijn ze een goede bron van proteïne voor vegans & vegetariërs.

- Ze bevatten veel magnesium waarvan bekend is dat het helpt met migraines, bloeddruk, osteoporose en PMS.

- Ook zijn hennepzaden rijk aan vitamine E (een natuurlijke antioxidant) en vitamine B (belangrijk voor je celmetabolisme), calcium, magnesium, ijzer (helpt tegen vermoeidheid & houd je immuunsysteem sterk), en zink.

- Ze zitten boordevol vezels die ook bijdragen aan een verzadigd gevoel en aan een gezonde spijsvertering.

- En last but not least.. hennepzaden bevatten omega vetzuren (omega 3 en omega 6). Wist je dat hennepzaden hierdoor (samen met chia zaad) de enige zaden zijn die deze combinatie bevat?!


Hoe gebruik je hennepzaden? Tips & tricks


- Boost je smoothie, vraag een van onze medewerkers om wat hennepzaadjes toe te voegen aan je smoothie.

- Vraag naar extra hennepzaadjes wanneer je een ontbijtitem bestelt.

- Gebruik je ze thuis? Om ze vers te houden, koop ze in kleine hoeveelheden en bewaar ze in een luchtdichte verpakking in de koelkast.

- Meng ze door je Quinoa of Couscous.

- Voeg ze toe aan sappen en smoothies

- Gebruik de zaadjes om je snack te boosten. Probeer eens stukjes appel te dippen in pure chocolade en dan in een mengsel van amandel stukjes, hennepzaden en chia zaden. Laat het eerst even afkoelen tot de chocola hard is geworden, yum!

54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page