top of page
  • Foto van schrijverFleur

POST-WORKOUT SMOOTHIES

Bijgewerkt op: 30 dec. 2020

Wat je na een training eet en drinkt, is erg belangrijk en kan een groot verschil maken voor je gezonde levensstijl en de voordelen die je uit jouw training haalt. Door je lichaam de brandstof te geven die het nodig heeft, kun je sneller herstellen van een training en optimaal presteren!


Heb je vaak honger na een training? Daar is een goede reden voor, vaak is honger gewoon de manier waarop je lichaam je vertelt dat het wat brandstof nodig heeft - als je je spieren superhard hebt getraind, moeten ze worden bijgetankt. Soms is alles wat je nodig hebt om je lichaam te krijgen wat het nodig heeft, een supercharged eiwitsmoothie van Kauai


Om te begrijpen hoe het juiste voedsel je kan helpen na het sporten, is het belangrijk om te begrijpen wat er met je lichaam gebeurt als je traint. Als je aan het trainen bent, verbruiken je spieren hun glycogeen voorraden als brandstof. Dit heeft tot gevolg dat je spieren gedeeltelijk geen glycogeen meer hebben. Sommige eiwitten in je spieren worden ook afgebroken en beschadigd.


Trouwens, niet 100% zeker wat glycogeen is? Here you go: als je lichaam niet al zijn glucose nodig heeft, slaat het het op in je lever en in je spieren. Deze opgeslagen vorm van glucose wordt glycogeen genoemd. Wanneer je lichaam een ​​snelle energieboost nodig heeft (bijv. bij sporten) of wanneer je geen glucose uit voedsel krijgt, wordt glycogeen afgebroken om glucose in de bloedbaan af te geven en als brandstof voor de cellen te gebruiken.


Na je training probeert je lichaam zijn glycogeenvoorraden weer op te bouwen en die spiereiwitten te herstellen en opnieuw te laten groeien. Het juiste voedsel eten is het beste wat je voor je lichaam kunt doen en de perfecte manier om je training te optimaliseren.


Dus, met aandacht eten na een training helpt je lichaam:

1. Verminder de afbraak van spiereiwitten.

2. Verhoog de spiergroei.

3. Herstel glycogeenvoorraden.

4. Verbeter het algehele herstel.


Laten we eens kijken hoe je dit kunt doen ...


Eiwit helpt bij het herstellen en opbouwen van spieren


Zoals hierboven vermeld, triggert training de afbraak van eiwitten in je spieren. De snelheid waarmee dit gebeurt, is afhankelijk van de training en het trainingsniveau. Het consumeren van eiwitten na een training geeft je de aminozuren die je nodig hebt om deze eiwitten te herstellen en weer op te bouwen. Het geeft je ook de bouwstenen die nodig zijn om meer spieren op te bouwen.


Ingrediënten om hier op te letten, zijn vrij duidelijk: proteïne. De gemakkelijkste manier om aan eiwitten te komen, is uitkijken naar grasgevoerde wei-eiwitten van goede kwaliteit of schoon, plantaardig eiwitpoeder. Smoothies om te proberen: de Peanut Butter Bomb en de Salted Caramel! Beiden hebben grasgevoerde wei-eiwit.Koolhydraten helpen bij herstel


De glycogeenvoorraden van je lichaam worden gebruikt als brandstof tijdens het sporten, en het consumeren van koolhydraten na het sporten helpt om ze weer aan te vullen. Het consumeren van zelfs een klein beetje koolhydraten binnen 30 minuten na de training kan helpen om glycogeen aan te vullen.


Ingrediënten in smoothies om op te letten om gezonde koolhydraten te krijgen, zijn fruit. Gelukkig bevatten alle Kauai-eiwitsmoothies wat fruit om ze van nature zoeter te maken en voor het kleine beetje koolhydraten dat je nodig hebt om je glycogeengehalte te herstellen. Probeer ook de Nature’s Protein met ananas en banaan voor een glycogeenboost.Zorg er ten slotte voor dat je veel water drinkt!


Het is belangrijk om voor en na het sporten veel water te drinken. Als je goed gehydrateerd bent, zorgt dit voor de optimale interne omgeving voor je lichaam om de resultaten te maximaliseren. Tijdens het sporten verlies je water door zweet. Het aanvullen van deze na een training kan helpen bij herstel en prestaties.


Houd je feed VERS: Word lid van de Kauai-gemeenschap en volg ons op Instagram en Facebook.


66 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page