top of page
  • Foto van schrijverFleur

NATUURLIJKE SUIKERVERVANGERS

Bijgewerkt op: 30 nov. 2022


Je zult geen geraffineerde suiker in een Kauai-keuken vinden. We houden allemaal van zoetigheid, maar we zijn geen grote fans van suiker bij Kauai. Daarom kiezen we voor natuurlijke suikervervangers om onze smoothies, sommige ontbijtproducten en onze snacks zoeter te maken.


De suiker die we allemaal kennen, is gemaakt van de suikerrietplant. Je treft dit aan in de meeste bewerkte voedingsmiddelen, dranken, gebakken goederen en ander voedsel, maar het is niet goed voor je gezondheid. Geraffineerde witte suiker wordt verwerkt om jouw drankje of eten beter te laten smaken en het is ontdaan van alle kleur die het ontdoet van al zijn natuurlijke voedingsstoffen die wat (of echt) voordeel kunnen toevoegen aan je dieet. Het is aangetoond dat het eten van te veel geraffineerde witte suiker tot gezondheidsproblemen leidt.Dit is hoe wij zoetheid toevoegen zonder sucrose en een beetje minder (maar meer voedingsrijke) calorieën:

Natuurlijke suikers bevatten onder andere ijzer, kalium, goede bacteriën, vezels, magnesium en zoetheid natuurlijk. Natuurlijke suikers zoals honing, dadels en bananen zijn de perfecte alternatieven voor geraffineerde witte suikers. Bij Kauai vind je deze terug in onze smoothies, sommige ontbijtartikelen en natuurlijk onze snacks.


Honing


- Bevat vitamines en mineralen

- Boordevol nuttige antioxidanten (fenolzuur en flavonoïden) die kunnen helpen bij het voorkomen van diabetes, ontstekingen, hartaandoeningen en kanker

- Bevat goede bacteriën
Dadels


- Vol met mineralen

- Grote hoeveelheid kalium die helpt om elektrolyten in evenwicht te brengen

- Rijk aan vezels

- Rijk aan antioxidanten die kunnen helpen bij het bestrijden van ziekten

- Verhoogt de immuniteit
Bananen


- Een van de beste bronnen voor vitamine B6

- Rijk aan kalium en mangaan, wat goed is voor de huid, de gezondheid van het hart en de bloeddruk

- Geweldige energiebron

- Bevat vezels die kunnen helpen bij het in balans houden van suiker en het stimuleren van de spijsvertering
Suiker en suikervervangers zouden eigenlijk met mate gegeten en gebruikt moeten worden. Moeder natuur heeft ons al heel veel natuurlijke zoete groenten en fruit geschonken die van zichzelf rijk aan voedingsstoffen zijn - en daarbij ook nog eens heerlijk smaken!


Hoewel de benoemde natuurlijke zoetstoffen / suikeralternatieven minder calorieën bevatten dan geraffineerde witte suiker, is het nog steeds belangrijk om deze met mate te consumeren. Natuurlijke zoetstoffen zijn namelijk nog steeds een vorm van suiker!


151 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page