top of page
  • Foto van schrijverFleur

HEALTHY BODIES NEED A HEALTHY PLANET

Het hebben van een gezonde levensstijl gaat niet alleen over de manier waarop we voor onszelf zorgen, het voedsel dat we eten en de hoeveelheid kilometers die we hardlopen.. maar ook de manier waarop we voor ons milieu zorgen. Wij bij KAUAI doen daarom ons uiterste best om zo duurzaam mogelijk te zijn als het aankomt op het inkopen, bereiden en serveren van onze producten. Bij het hebben van een gezonde levensstijl hoort ook het zorgen voor onze planeet en dit hoeft helemaal niet onmogelijk te zijn. Als iedereen een beetje slim en duurzaam denkt en werkt komen we al heel ver!

Dit is wat wij doen om beter voor onze planeet te zorgen:


Een gezonde lunch in het park van Kauai Utrecht.

Plantaardige menu-items


Het consumeren van meer plantaardig voedsel helpt bij het beschermen van natuur en de diversiteit van dierenrassen. Plantaardig voedsel kan de impact op de klimaatverandering verlagen omdat het verbouwen van groentes en gezonde granen niet zoveel broeikasgassen verbruikt als dat van de bio-industrie. Daarom vinden wij het belangrijk om genoeg plantaardige opties op ons menu te hebben staan. Onze Plant Power wrap of salade is bijvoorbeeld helemaal vegan en bevat veel voedingswaarden, zo voedt niet alleen je lichaam maar help je ook de planeet een beetje!


vegan smoothie bowl met blauwe bessen, pindakaas, banaan en chia zaden.

Lage voedselverspilling


Bij het verlagen van de voedselverspilling in onze winkel verlagen wij ook onze ecologische voetafdruk. Want hoe minder voedsel we weggooien, hoe minder voedsel hoeven we te produceren. Dat bespaart landbouwgrond, water en energie en is goed voor onze planeet! Wij zorgen er daarom voor dat onze voedselverspilling tot een minimum komt!


Verpakkingsmaterialen


Wij weten dat plastic verpakkingen een grote rol spelen in het plastic verbruik. Al onze verpakkingsmaterialen zijn ontworpen om 100% recyclebaar te zijn en onze smoothie bekers zijn gemaakt van 80% gerecycled plastic.


We snappen dat het best lastig is om je plastic consumptie te verlagen.. maar gelukkig zijn er tegenwoordig super toffe reusable cups en bakjes verkrijgen. Bij KAUAI zijn wij blij met het gebruik van reusable cups en daarom vullen wij graag jouw eigen cup met je favoriete smoothie of koffie.


Bij KAUAI maken wij gebruik van Sulapac rietjes, deze rietjes zijn 100% microplastic vrij en 100% biologisch afbreekbaar. In onze winkel serveren wij onze drankjes niet standaard met een rietje. Als je er toch liever wel een gebruikt kun je er zelf eentje pakken in de daarvoor bestemde bakken op onze toonbank. Hier liggen ook deksels voor je koffie- en smoothie beker.Vrije uitloop eieren en kip


Al onze kippen en eieren zijn van vrije uitloop. Vrije uitloop betekent dat de kippen vrij zonder enige beperkingen kunnen rondlopen. Ook zijn deze kippen organisch gevoed op een geheel vegetarisch dieet dat vrij is van antibiotica en pesticiden. De kippen kunnen naar buiten wanneer ze willen tussen hun legcyclus heen. Deze boerderijen verzorgen faciliteiten waar de kippen de mogelijkheid hebben om zo natuurlijk mogelijk te kunnen leven waar ze toegang hebben tot verschillende plekken zodat ze een beter leven kunnen leiden. Tevreden kippen betekent betere eieren!


Duurzame koffie


Wij hebben heel wat kopjes koffie gedronken tijdens de zoektocht naar de meeste schone verantwoorde bonen. Onze koffiebonen zijn duurzaam, boervriendelijk en organisch ingekocht. 100% Arabica en 0% toevoegingen.
64 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page