top of page
  • Foto van schrijverFleur

GIVE A LITTLE LOVE, BABEE!

Bijen leveren een heel grote bijdrage aan onze samenleving. Wist je dat meer dan 75% van het groente en fruit dat wij eten te danken is aan de bijen? Zonder bijen zouden wij dus niet meer kunnen genieten van die heerlijke aardbeien, appels, kersen en ander lekkers. Helaas gaat het niet goed met de bij en is ze wereldwijd een bedreigde diersoort. Hoe kun je helpen? Dat hebben wij hieronder voor jou op een rijtje gezet!

Een gezonde lunch in het park van Kauai Utrecht.

Bijen zijn dorstig, plaats een klein bakje water buiten je huis


Bijen werken erg hard om honing te produceren en het is onze taak om voor de bijen te zorgen. Plaats een klein bakje met water buiten je huis zodat bijen de kans krijgen om uit te rusten en wat water te drinken. Met al het harde werk in de zon worden bijen dorstig en hebben dus water nodig om ze de dag door te krijgen.


Maak je tuin bij-vriendelijk


Plaats fruit, groente, non-hybride en kruidenplanten in je tuin omdat dit een extra manier is om bijen te lokken en ze een bron van voedsel aan te bieden. Plant daarnaast ook veel bloemen! Hieronder een top 5 van bloemen waar bijen van houden:

1. Langbladige ereprijs

2. Gulden roede

3. Damastbloem

4. Woltijm

5. Marjolein


Wees niet bang voor bijen


Hoe bang we ook zijn voor bijen, zij zijn ook bang voor ons. Hun enige taak is om stuifmeel en nectar van bloemen te verzamelen en het terug naar de korf te brengen als voedsel voor zichzelf en de rest van de bijenkorf. Is er een bij bij je in de buurt? Blijf dan stil en kalm, zo zullen ze je echt niet steken.


Koop lokale, rauwe honing


De honing die je koopt beïnvloed direct de manier waarop honing wordt verzameld, het geeft Imkers een indicatie van hoeveel honing er verzameld moet worden en hoe er voor de bijen moet worden gezorgd. Om er zeker van te zijn dat de honing die jij en anderen eten duurzaam is vergaart. Koop lokale, echte rauwe honing die niet behandeld is met enige chemicaliën of andere schadelijke substanties die de bijen en de honing kunnen schaden.


Rauwe honing biedt ook veel gezondheidsvoordelen en is een goed alternatief voor gezonde suikers. Om de voordelen van een van de wonderen van moeder natuur goed te oogsten, koop lokale, echte, rauwe honing die duurzaam wordt verzameld.

87 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page