top of page
  • Foto van schrijverFleur

FRESHLY SQUEEZED, RAW JUICES

Groenten en fruit bevatten van nature vitamines, mineralen, antioxidanten en tal van andere voedingsstoffen. Daarom zijn ze een belangrijk onderdeel van een gezond voedingspatroon. Bij het juicen worden de voedzame sappen uit de groenten en fruit geperst, zo krijg je dus op een makkelijke manier allerlei gezonde voedingsstoffen binnen. Wij zijn fan! En we leggen jou graag uit waarom.


Een gezonde lunch in het park van Kauai Utrecht.

Veel voedingsstoffen


Dat groenten en fruit een essentieel onderdeel van een gezond voedingspatroon zijn, dat weten we allemaal. Maar toch lukt het niet altijd om er voldoende van binnen te krijgen op een dag. Juicen is een gemakkelijke manier om bepaalde voedingsstoffen binnen te krijgen van groenten en fruit die je normaal gesproken nauwelijks eet. Dit komt omdat de voedzame stoffen uit de groenten en fruit worden geperst. Maar welke voedingsstoffen krijg je dan eigenlijk allemaal binnen? Dat is natuurlijk afhankelijk van welke groenten en fruit er zijn gebruik om te juice te maken. Kies je bijvoorbeeld voor een juice met rode, oranje of paarse groenten, zoals rode biet of wortel, dan krijg je veel antioxidanten binnen. Deze antioxidanten helpen cel beschadiging te verminderen, de bloeddruk te verlagen, ze bevorderen een gezond zicht en hebben ontstekingsremmende eigenschappen.


vegan smoothie bowl met blauwe bessen, pindakaas, banaan en chia zaden.

Hoe zit het met de vezels?


Bij juicen worden groenten en fruit fijn geperst totdat enkel de vitaminerijke en gezonde sappen vrijkomen. De pulp en vruchtzaden blijven achter, en dus ook de vezels. Maar dit is niet perse iets negatiefs. Doordat er geen vezels in juices zitten ontstaat er een verlichting voor de spijsvertering. De gezonde voedingstoffen kunnen hierdoor sneller worden opgenomen door ons bloed. Daarnaast geef je je lichaam en darmen wat meer rust. En omdat ons lichaam minder tijd kwijt is aan spijsvertering, heeft het meer tijd heeft voor reparatie. Uiteraard zijn vezels gezond en heeft je lichaam deze ook hard nodig. Daarom is zeggen wij altijd; Varieer! Want een gevarieerd dieet is key. Dus wil je toch wat meer vezels binnenkrijgen? Dan hebben wij een tip: als jouw juicer het vruchtvlees achterlaat, kun je een beetje ervan weer aan je sap toevoegen om het vezelgehalte te verhogen.


Een gezonde smoothie met cacao, banaan en noten van Kauai Utrecht


Detox sapkuur


Je kunt juices drinken als aanvulling op jouw dieet, om extra voedingsstoffen binnen te krijgen. Maar je kunt juices ook drinken als een sapkuur, oftewel een detox. Hierbij drink je gedurende een aantal dagen enkel sappen. Met een detox sapkuur geeft je jouw lichaam rust van het verteren van complexe en bewerkte voedingsmiddelen, denk aan vet, alcohol, geraffineerde suiker en gefabriceerd voedsel. Het lichaam is een prachtig mechanisme dat zichzelf kan reinigen en herstellen met een gezond dieet, en met een detox sapkuur help je jouw lichaam hier een handje bij!


Behoefte aan een sapkuur? Wij hebben 4 Juice Packages voor jou samengesteld! Klik hier voor meer informatie.


61 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page